HETKI UNELMAA –projekti

Kaikilla ihmisillä on unelmia, suuria tai pieniä. Monen meistä unelma on kokeilla, miltä tuntuu olla joku toinen, edes pienen hetken verran. Suomen Ammattivalokuvaajat ry toteutti yhdessä Kehitysvammaisten tukiliiton kanssa Hetki Unelmaa –projektin, jossa kehitysvammaiset ihmiset eri puolilla maata pääsevät kokemaan unelmansa ja saavat itsestään kauniin itsetuntoa kohottavan muotokuvan.

Hetki Unelmaa – näyttelyyn osallistui alun perin yhteensä 28 valokuvaajaa 20 paikkakunnalta. He toteuttivat Kehitysvammaisten tukiliiton paikallisyhdistysten kautta löytyneiden henkilöiden unelmia ja lopulliseen yhteisnäyttelyyn tuli 66 kuvaa. Näyttely saavutti suurta suosiota kiertäessään eri puolilla maata ja näyttelyaikaa päätettiin jatkaa. Näyttelyn ”kakkoskierrokselle” jatkoi vielä 45 kuvaa. Projektiin on mahtunut monenlaisia unelmia, mm. Tuntematon sotilas, erilaisia urheilijoita ja esiintyviä taiteilijoita sekä joukko prinsessoja.

Unelmien toteuttamiseen osallistui valokuvaajien lisäksi iso porukka talkoolaisia: kampaajia, meikkaajia, puvustajia. Niin valokuvaajat kuin muut talkoolaiset ovat lahjoittaneet työpanoksensa. Suomen Ammattivalokuvaajat ry on toteuttanut näyttelyprojektin Suomen Valokuvajärjestöjen keskusliitto Finnfoto ry:n myöntämän apurahan turvin, kakkoskierroksen kuvat valmisti Fotonetti ja kuvien pohjustuksen teki Mainos Santala.

Kiitokset:
- Finnfoto
- Fotonetti
- Kehitysvammaisten tukiliitto ry ja sen paikallisyhdistykset
- Mainos Santala
- mukana olleet valokuvaajat ja muut vapaaehtoiset, Seinäjoen alueella mukana olivat valokuvaajista Studio Streetin Marko, Petri ja Pilvi, Lapuan Kuvan Juha Harju, sekä kaunistautumisessa Hair & Beauty Spa ja Haavemaa Morsiuspukuliike

Hetki Unelmaa -näyttely on nyt Seinäjoella 26.9. - 12.10. Seinäjoen Kaupunginteatterilla. Suurin osa kuvista on  Verstasteatterin aulassa, ja loput päänäyttämön aulassa. Näyttelyn ajan verstasteatterissa pyörii myös kehitysvammaisten sekä teatteriharrastajien kanssa toteutettava yhteisöteatteriproduktio Eräänlainen Kuningasnäytelmä.