FEP (Federation Of European Photographer) julkaisi vappuaattona listan The European Photographer -arvonimen saaneista valokuvaajista. Aiemmin Suomeen on myönnetty vain yksi EP-arvonimi, tällä kertaa arvonimet saivat Marko Koivuporras ja Pilvi Sormunen Seinäjoelta sekä Emmi Virtanen Jyväskylästä.

Mikä EP?

EP on Suomen Ammattivalokuvaajat ry:n eurooppalaisen kattojärjestön FEP:in sertifikaatti, ja sen tarkoituksena on määritellä yleiseurooppalainen ammattivalokuvaajien osaamistaso. EP-arvonimeä haetaan 12 valokuvan sarjalla tai kahdella kuuden kuvan sarjalla. Kunkin sarjan kuvien tulee edustaa yhtä erityisosaamisaluetta, kuten muotokuvaus, hääkuvaus, mainoskuvaus jne.

Kuvasarjat arvioi kolme korkeamman arvonimen omaavaa kansainvälistä tuomaria. Hakijan tulee saada vähintään tuomariston yksinkertainen enemmistö taakseen tullakseen hyväksytyksi.

Marko Koivuporras – EP 2014, muotokuvaus

Markon kuvasarjan aiheena oli partaiset miehet. Aluksi Markon tarkoituksena oli kokeilla uutta valaisu- ja kuvankäsittelytekniikkaa, jonka hän arveli sopivan erityisesti tälläisiin "äijäkuviin". Kun palaute kohderyhmältä, joka ei siis yleensä koskaan käy vapaaehtoisesti valokuvassa, oli erityisen hyvää, hän innostui tekemään tästä laajemman sarjan. Partasarjan kuvaaminen jatkuu edelleen, haaveissa on isomman näyttelyn järjestäminen kuvista joskus tulevaisuudessa.

Pilvi Sormunen - EP 2014, muotokuvaus

Pilvin EP-sarja koostuu naisten nude-muotokuvista. Sarja on valon ja varjon leikki naisen muodoilla. Sarjallaan Pilvi halusi tuoda esiin naiskehon kauneutta paljastamalla sitä juuri oikean verran. Pilvin sarja on siinä mielessä hyvin ajankohtainen, että tämän tyyppiset kuvaukset naisten keskuudessa ovat yleistyneet viime vuosina hurjasti.

Me Studio Streetillä olemme ylpeitä siitä, että voimme tarjota niin yksityis- kuin yrityspuolenkin asiakkaillemme Euroopan huipputason valokuvausta!